Bouletin September 2023

Van de Voorzitter

De bomen beginnen alweer hun bladeren te verliezen. Een teken dat de herfst weer is aangebroken. Hopelijk heeft u allen de batterij weer voldoende op kunnen laden, die er voor gaat zorgen dat u genoeg energie over heeft voor alle komende activiteiten bij onze vereniging .

Graag wil ik even terugblikken op enkele gebeurtenissen die de afgelopen maand hebben plaatsgevonden bij L.M.I.
Op zaterdag 2 september jl. hebben de bewoners van ‘De Kleine Ark’ kennis kunnen maken met het jeu de boules bij onze club. Deze groep vooral jonge mensen met een beperking, hebben onder leiding van vele vrijwilligers binnen onze vereniging een onvergetelijke middag mogen beleven.

Op zaterdag 9 september heeft de jeu de boules vereniging Schoorl hun 40 jarig bestaan gevierd. Om ook hun vrijwilligers mee te kunnen laten vieren met dit jubileum, had men er voor gekozen om dit op onze locatie te doen laten plaatsvin

den. Na afloop waren er ruimhartige complimenten over de organisatie en togen alle (ook critica) aanwezige leden tevreden huiswaarts.

Op zondag 10 september vond ons clubkampioenschap tripletten plaats. Met tien equipes werd er onder ideale omstandigheden fel gestreden, met uiteindelijk het trio, Kees Molenaar – Eric van der Sluys – Frank Duijn als verdiende winnaars. Compliment aan onze wedstrijdleider die ondanks zijn eigen deelname alles op rolletjes heeft doen verlopen. 

Op dit moment wordt er ook door het bestuur actie ondernomen om onze leden te kunnen voorzien van nieuwe clubkleding. Het is de bedoeling voor clubkleding te kiezen, dat ook in de toekomst altijd leverbaar moet kunnen zijn, iets wat in het verleden niet altijd mogelijk was. Een plaatselijke ondernemer heeft inmiddels enkele voorbeelden gemaakt waaruit de leden kunnen kiezen. Om de kosten te beperken heeft onze financiële topman een voorstel gedaan waarbij alle leden van zouden kunnen profiteren. Het zou voor de uitstraling van onze club mooi zijn als een ieder deze kleding zou willen bestellen. Mocht er iemand zijn die deze kleding zou willen sponsoren….., is dat uiteraard ook altijd mogelijk.

Vermeldingswaard is ook het feit dat onze technische afdeling er voor gezorgd heeft dat alle banners, voorzien van prachtige foto’s, zijn aangebracht op ons clubgebouw. Ook zullen de komende week de overbodige lichtmasten worden verwijdert. Misschien dat sommige van u zich afvraagt waarom dat dan nodig is ? Dit is omdat zouden kunnen omvallen bij veel wind. Gezien de  vele bijzondere weersomstandigheden de laatste tijd denken wij een wijs besluit.

Op 23 september start de N.P.C. seizoen 2023/2024 weer. Er zal door drie teams van L.M.I. worden deelgenomen. Op de zaterdagen waarbij er geen N.P.C. wordt gespeeld is er een voorstel om te komen trainen. De leden die geen competitie spelen zijn dan uiteraard ook van harte welkom. Via een mail zal in de week voor deze zaterdag nader worden gecommuniceerd naar de leden toe omdat er ook rekening zal moeten worden gehouden met overige activiteiten binnen onze club.

Groeten Thomas.

Beste leden,

Eind augustus bereikte ons het droevige bericht dat Diana Kardijk op te jonge leeftijd plotseling was overleden. Diana was het boegbeeld van het Texelse jeu de boules gebeuren en was als tweede lid bij onze vereniging een vaste gaste op onze midweek – toernooien. Voor iedereen een grote schok, bovenal voor Gery en Richard waar zij vaste gast aan huis was.
We zullen haar herinneren als een fijne persoonlijkheid die node gemist zal worden en wensen allen die haar gekend hebben veel sterkte toe.
Thomas

Van de Secretaris

Ziekenboeg

Simon Vos heeft helaas zijn lidmaatschap opgezegd omdat zijn conditie niet goed meer is door zijn ziekte. Hij heeft een leuke tijd gehad bij Les Mille Iles en wenst ons veel boule-plezier.

Sam Volkers belandde op KaapVerdië in het ziekenhuis met o.a. hartritmestoornis. Jopie en hij konden niet op de geplande dag naar huis, maar gelukkig kreeg hij na een aantal dagen een fit-to-fly verklaring van de artsen zodat ze alsnog terug naar Nederland kunnen vliegen. Dochter Ellen is dit aan het regelen.
Sam en Jopie zijn inmiddels onderweg naar huis. Er wordt contact opgenomen met de huisarts om te kijken wat de vervolgstappen zijn. 

____________________________________________________________________________________________________________

Vandaag hebben 7 leden de AED cursus gedaan en hiervoor het certificaat gehaald. Volgende week vrijdagavond is de tweede gelegenheid om deze cursus via LMI te doen. Er zijn nog enkele plekken open dus meld je bij me aan als je interesse hebt.

____________________________________________________________________________________________________________

Deze week hebben al diverse leden de “pas-tenues” gepast en is geregistreerd welke maat zij voor het nieuwe tenue willen hebben. Helaas zijn wij nogal stevig gebouwd dus de leverancier heeft nog wat grotere modellen besteld bij de fabrikant. Ook volgende week heb je de gelegenheid om tenues te passen.

____________________________________________________________________________________________________________

Stemmen op onze club via “Rabo Club Support” kan nog tot en met 26 september.

De Vomar muntenaktie: t/m 7 oktober krijg je clubmunten bij elke € 15,– aan boodschappen. Tot en met 15 oktober kun je hiermee stemmen op je favoriete club, natuurlijk Les Mille Iles! Je kunt de munten op de club inleveren zodat een van ons het stemmen voor je doet.

Met vriendelijke groet,
Joke Duim,

Van de Wedstrijdsecretaris

Beste boulesvrienden,

Het clubkampioenschap triplette was een stevige dag. Om 10:00 uur begonnen we en om circa 19:15 uur was het klaar. Voor sommige teams waren de pauzes wat langer dan voor andere teams. Verder was het warme weer ook een flinke obstakel, maar gelukkig hebben we alle partijen buiten kunnen spelen.

Eerst werden er drie wedstrijden op sterkte gespeeld. Daarna was er een A-poule met vier teams en een B-poule met zes teams. In de A-poule speelden in de halve finales de nrs. 1 tegen 4 en 2 tegen 3. In de B-poule was het nr. 1 tegen nr. 6, nr. 2 tegen nr. 5 en nr. 3 tegen nr. 4.

De loting werd bij de wedstrijdtafel verricht.
De lotinglijst zag er als volgt uit:

1Anneke Wiedijk / Jan Wiedijk / Peter de Jong
2Marion Smit / Annemiek Buiter / Martien Schouten
3Karin Vrijer / Ria van de Gragt / Kees Vrijer
4Cäthy Thielsch / Thomas Buiter / Klaas Meijn
5Joke Duim / Ans Severijnse / Wieb Duim
6Mary Peperkoorn / Anita Touw / José Hermans
7Dick Beemsterboer / Maarten Beneker / Eugene Farez
8Mieke Buis / Gery Buis / Richard de Jong
9Agaath Jol / Mona Ursem / Annet Ursem
10Erik van der Sluys / Frank Duijn / Kees Molenaar

In de eerste wedstrijd kon team 10 meteen aan zijn saldo werken 13-2. Team 7 en 8 stonden meteen voor een pittige klus. Het team van Mieke Buis trok aan het langste eind met 13-9. In de tweede ronde mocht het team van Mieke het opnemen tegen het team van Thomas. Dat werd 13-7 in het voordeel van eerstgenoemde. Team Dick speelde tegen team Mary en team Erik tegen team Anneke. De uitslagen waren respectievelijk 13-4 en 13-8. Agaath, Mona en Annet kwamen na de flinke nederlaag in de eerste ronde sterk terug met een 13-3 score tegen Marion, Annemiek en Martien. In de derde ronde wisten zij Mary, Anita en José met 13-6 te verslaan. Team Mieke mocht het in de derde wedstrijd opnemen tegen de gedoodverfde favorieten voor de titel Erik, Frank en Kees. In een spannende wedstrijd trok het met 13-12 aan het langste eind. In de onderstaande tabel kunnen jullie alle uitslagen lezen van de drie voorronden.

Pl..Nr.TeamTegenUitslagTegenUitslagTegenUitslagWinstSaldo
18Mieke/Gery /Richard 713-9413-71013-12311
27Dick/Maarten/Eugene89-13613-4113-0218
310Erik/Kees/Frank913-2113-8812-13215
44Cäthy/Thomas/Klaas313-787-13513-2211
59Agaath/Mona/Annet102-13213-3613-626
63Karin/Kees/Ria47-13510-13213-81-4
75Joke/Ans/Wieb612-13313-1042-131-9
81Anneke/Jan/Peter213-5108-1370-131-10
96Mary/Anita/ José513-1274-1396-131-15
102Marion/Annemiek/Martien15-1393-1338-130-23

In deze tabel kunnen jullie zien, welke vier teams in de A-poule kwamen en welke zes in de B-poule.
De wedstrijd tussen team Thomas en team Mieke ging het tot 10-10 gelijk op. Daarna werd door laatstgenoemde geblunderd in de daaropvolgende mêne. Door op een zeker moment niet naar de balsituatie te kijken bleek de tegenpartij met drie punten te liggen en was het opeens als een donderslag bij heldere hemel over en uit. In de andere halve finale won team Erik met 13-5 van team Dick.
In de B-poule had team Mona, Agaath en Annet de smaak te pakken en wonnen met 13-9 van Marion c.s. Kees, Karin en Ria won met 13-0 van team Mary. Mogelijk waren de weersomstandigheden mede debet aan deze forse nederlaag. De derde partij ging tussen Joke, Ans en Wieb tegen Anneke, Jan en Peter. Dit werd 10-13.
Zodoende streden in de A-poule team Erik en team Thomas om de eerste plaats. Met een duidelijke uitslag, 13-4, werden Erik, Frank en Kees de terechte winnaars. Chapeau. Om de derde en vierde plaats was bij beide teams het vuur eruit. Met 13-12 werd team Mieke derde en team Dick vierde.
In de B-poule ging de finale tussen Team Mona en team Karin. Deze werd door Mona, Agaath en Annet met 13-3 gewonnen. Als er uitgegaan wordt van het aantal winstpartijen en saldo, dan staat er 4+20. Dat zijn cijfers waar je mee thuis kan komen. Proficiat.
De strijd om de vierde plaats ging tussen team Joke/ Ans/ Wieb en team Anneke/Jan/Peter. De uitslag van 13-12 in het voordeel van eerstgenoemde zegt genoeg over de spanning in de wedstrijd.
Om plaats vijf en zes streden Marion, Martien, Annemiek en Mary, Anita, José. Uitslag 13-10.

A-poule:
1. Erik, Frank, Kees
2. Cäthy, Thomas, Klaas
3. Mieke,Gery, Richard
4. Dick, Maarten, Eugene

B-poule:
1. Mona, Agaath, Annet
2. Karin, Kees, Ria
3. Joke, Ans, Wieb
4. Anneke, Jan, Peter
5. Marion, Annemiek, Martien
6. Mary, Anita, José

Richard de Jong

Van de Penningmeester

In mijn bakje lag een enveloppe met € 50,= en een briefje met de mededeling dat dit geld bestemd is
om de club te sponsoren met een naambordje…….”Anoniem”.
Deze ludieke actie is uiteraard gehonoreerd en bedanken de anonieme gever voor dit gebaar.

RABO ClubSupport

Diegene die een RABO rekening hebben en zich hebben aangemeld als vriend van de RABO kunnen stemmen voor de RABO ClubSupport.
Tik bij de zoekmogelijkheid : Langedijker Petanque Club en breng je stem uit.
Wij proberen op deze manier geld bijeen te brengen on de gevaarlijke licht masten te laten verwijderen.

Digitale Enquête

Betreft financiële situatie en aanschaf van nieuwe tenues

Financiële situatie.
Door de zonnepanelen en het beheren van de kosten aan de ene kant en door inkomsten van clinics, toernooien en subsidie aan de andere kant is onze club financieel zeer gezond.

Voor dit jaar en komend jaar hebben we investeringen geplant, nl het verwijderen van 6 lichtmasten en weer een aflossing doen om de rente kosten te verminderen. Ondanks deze investeringen is het resultaat dit jaar nog hoger dan vorig jaar.
Wie wil weten hoe het achter de komma is kan contact opnemen met de penningmeester.
Ons doel is niet om rijk worden, maar gezond blijven.

Nieuwe tenues.
Omdat de huidige tenues (polo en jacket) niet meer leverbaar zijn en we de eenheid in kleding willen waarborgen, zijn we op zoek gegaan naar een leverancier die garant staat voor de continuïteit van leveren.
We zijn nu in het stadium van model- en design keuze. Zie hiernaast.

De aanschafprijs van een polo met jacket, compleet met je voornaam is € 136,=. 
We gaan met een pas-sessie inventariseren hoeveel van elke maat geproduceerd moet worden.
Deze sessie zal starten in week van 18 september op de speelavonden en -middag.
De vereniging koopt de tenues in een keer in.

Het bestuur stelt het volgende voor:

De vereniging betaalt € 68,= mee aan de aanschaf van het tenue per persoon. Het tenue wordt uw eigendom.
Voor de leden die geen tenue willen aanschaffen krijgen een korting van het gelijke bedrag op de contributie van 2024.

Leden met een 2e lidmaatschap vertegenwoordigen niet onze club en is de verwachting dat zij geen tenue zullen aanschaffen. Voor hen zal de bijdrage in de contributie 2024 € 30,= bedragen.
Deze actie is éénmalig én voor iedereen!