Bouletin Augustus 2023

Van de Voorzitter

Bent u ook nieuwsgierig wat er zoal in de wereld gebeurd ? Samen met mijn vrouw hebben wij de gewoonte om dagelijks naar ‘Het Journaal‘ te kijken en dat terwijl er toch vrijwel uitsluitend slecht nieuws wordt uitgezonden !! Misschien dat we de televisiemakers eens kunnen overtuigen om eens een journaal uit te zenden met alleen goed nieuws. Dit zal velen van u een positiever gevoel geven na zo’n uitzending.   

Dat goede gevoel heb ik ook bij onze vereniging. Op 1 juli jl. werd er het clubkampioenschap tête a tête gehouden met voor het eerst sinds lange tijd een groot deelnemersveld. Het werd mede doordat er voor alle categorieën leuke prijsjes beschikbaar werden gesteld een prima geslaagde dag met uiteindelijk Kees Molenaar als glorieuze winnaar. Hopelijk kunnen we hiermee ieder lid van onze vereniging overtuigen om zich ook eens aan te melden voor het doubletten en tripletten clubkampioenschap.


Ook de clinics draaien op volle toeren. Zelf was ik gevraagd om samen met Richard de bestuursleden van L.S.V.V te begeleiden tijdens hun kennismaking met de jeu de boulssport. Voor ons beide een leuke taak gezien onze connectie met deze vereniging.

Omdat er eerder besloten is om ook gedurende de zomermaanden midweektoernooien te organiseren was het leuk om te zien dat er ook veel deelnemers uit andere regio’s aanwezig waren met zelfs een equipe uit Duitsland.

Inmiddels hebben wij met een aantal leden de flyers rondgebracht. De opdracht luid om mensen meer in beweging te krijgen en dan het liefst uiteraard ook bij onze vereniging. Het plan is om  meerdere wijken te voorzien van deze flyers. De verwachting zal misschien niet zo zijn dat het ledenaantal spontaan zal toenemen, maar wel voor meer bekendheid kan zorgen van onze vereniging binnen Dijk & Waard en wie weet dat dit weer kan zorgen voor meer uitbreiding in de toekomst !

Allen veel boule plezier.

Thomas

Van de Secretaris

Het is alweer 2 jaar geleden dat wij jullie de gelegenheid gaven een AED cursus te volgen.

Komende herfst doen we dit opnieuw: namelijk op donderdagmorgen 21 september om 9.30 uur en vrijdagavond 29 september vanaf 19.30 uur. De cursus duurt ongeveer twee uur met een kleine pauze erin en wordt gegeven door Monique Prins. De cursus is toegankelijk voor alle leden: als je het eerder hebt gevolgd maar ook als je het nog nooit hebt gedaan.

Het bestuur vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van de noodzakelijke handelingen en zonodig het AED-apparaat kunnen bedienen dat in de kantine hangt.

In de kantine hangt een lijst waarop je je kunt aanmelden. Ook kan je dit per mail aan mij doen. Ik wil graag weten welk tijdstip je kunt en of je wel of niet eerder een AED cursus hebt gedaan.

Dit jaar doet Les Mille Iles weer mee aan de actie van de Rabobank: de RabobankClubSupport. Je zult hierover binnenkort horen hoe het werkt. Zorg alvast dat je lid bent van de Rabobank, want alleen RABO-leden kunnen stemmen op hun favoriete vereniging(en).

Van de Penningmeester

In mijn bakje lag een enveloppe met € 50,= en een briefje met de mededeling dat dit geld bestemd is
om de club te sponsoren met een naambordje…….”Anoniem”.
Deze ludieke actie is uiteraard gehonoreerd en bedanken de anonieme gever voor dit gebaar.

RABO ClubSupport

Diegene die een RABO rekening hebben en zich hebben aangemeld als vriend van de RABO kunnen stemmen voor de RABO ClubSupport.
Tik bij de zoekmogelijkheid : Langedijker Petanque Club en breng je stem uit.
Wij proberen op deze manier geld bijeen te brengen on de gevaarlijke licht masten te laten verwijderen.

Van de Kantinecommissie

Hoi allemaal

Het rooster van de midweektoernooien is weer gemaakt. 
Agaath heeft aangeboden komend jaar, voor zover zij uiteraard niet op vakantie is, Ed ’s morgens te helpen.
De middagploeg begint dan om 11:45 zodat in de hele drukke periode er even een paar extra handen zijn en zij daarna naar huis kan gaan. De middagploeg kan de keuken afsluiten tussen 17:00 en 17:15 en kan dan nog de keuken even schoonmaken en om 17:30 naar huis (of nog even nazitten natuurlijk). 
 
We hebben geprobeerd zoveel mogelijk teams samen de kantinedienst te laten doen zodat jullie slechts 1 x niet samen kunnen spelen. Mocht het jullie niet lukken op de ingedeelde datum mogen jullie ZELF voor vervanging zorgen. Dit rooster loopt tot volgend jaar september dus tijd genoeg om dat te doen.
nog even wat dingetjes op een rij:
  • 11:45 aanwezig
  • 17:00/17:15 keuken sluiten
  • keuken netjes achterlaten
  • afrekenen met iedereen die er nog is!
  • munten in het invalidetoilet zetten
  • geld in de kluis

De kantinecommissie

Rooster Midweektoernooien 2023-2024

11-okt08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30ANNEMIEK EN THOMAS
8-nov08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30PETER/GERARD
13-dec08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30MARJA STINS/ANS VD HEIJDEN
10-jan08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30GERY/CATHY
14-feb08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30WIEB/MARION SMIT
13-mrt08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30SANDRA/MAARTEN
10-apr08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30RIA/NEL
8-mei08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30JOSE/MARY
12-jun08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30CO/KEES MOLENAAR
10-jul08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30GERDA/SANDRA
14-aug08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30WILL/ANS SEVERIJNSE
11-sep08:30/17:00ED/AGAATH
11:45/17:30THEA STRIJBIS/JOKE DUIM

Kantinediensten

DatumDag vd weekNaamActiviteit
5-9-2023DinsdagThomas Buiter
7-9-2023DonderdagMona UrsemEurotoernooi
12-9-2023DinsdagKees Molenaar
14-9-2023DonderdagRichard de Jong
19-9-2023DinsdagAnnemarie Bruin
21-9-2023DonderdagMart Kuiper
26-9-2023DinsdagAgaath Jol
28-9-2023DonderdagPiet Berkhout
3-10-2023DinsdagJoop Kuiper
5-10-2023DonderdagPeter de JongEurotoernooi
10-10-2023DinsdagJan Willem Kostelijk
12-10-2023DonderdagJoke Duim
17-10-2023DinsdagThea Strijbis
19-10-2023DonderdagKlaas Meijn
24-10-2023DinsdagThomas Buiter
26-10-2023DonderdagMarion Smit
31-10-2023DinsdagKees Molenaar
2-11-2023DonderdagMaarten BenekerEurotoernooi
7-11-2023DinsdagAnnemarie Bruin
9-11-2023DonderdagRichard de Jong
14-11-2023DinsdagAgaath Jol
16-11-2023DonderdagMart Kuiper
21-11-2023DinsdagJoop Kuiper
23-11-2023DonderdagPiet Berkhout
28-11-2023DinsdagJan Willem Kostelijk
30-11-2023DonderdagPeter de Jong
5-12-2023DinsdagJoke Duim
7-12-2023DonderdagRichard de JongEurotoernooi

We kregen het bericht dat jl. donderdag (24-08) Diana Kardijk plotseling is overleden. Wat zullen we haar missen
met de diverse toernooien waar ze graag een reis vanaf Texel voor over had om mee te kunnen doen.

Ziekenboeg

Janny Boerhoop is op 18 juli geopereerd aan haar rug. De operatie is goed geslaagd, binnenkort begint ze weer met boulen op de woensdag.
Joop Bakker is jl. zaterdag geopereerd aan de knie waaraan hij heel veel pijn had. Er is artrose weggehaald en vervangen en er bleek een ontsteking te zitten. Hij heeft alweer snel z’n eerste stappen gezet en behalve de wondpijn gaat het redelijk met hem.
Piet Oudejans ligt in het ziekenhuis met een virusinfectie, hij wordt nader onderzocht om de oorzaak te achterhalen.

Van de ledenadministratie

De volgende leden hebben zich aangemeld en zijn lid geworden.
Wij wensen hen veel boules plezier!

  • Dirk Claassen is per 1 mei,
  • Ariën de Jong per 1 juni,
  • Annemiek Doodeman per 1 juli,
  • Ria Visser-Wassink per 1 juli.

Ria stuurde ook een foto van een actie bij het plaatsen van het zonnescherm.
Hullekie Dullikie de harige aap en Bokito zijn er niks bij om zo in een boom te klimmen. Peter Entes
op zijn 82 e doet of het dagelijkse kost is, zonder vangnetten!

Stoofpot Uit Bordeaux

Regenbuien teisteren ons zomers gemoed. Hoogtijd voor ouderwetse comfort food uit de wijngaarden van de Bordeaux .

Bijgaande gerecht een stoofschotel die voor de druivenplukkers werd gemaakt na een dag hardt werken . Leg daags voor de bereiding het kleingesneden rundvlees in een marinade van wijn, ui, laurier , tijm ,peterselie en gekneusde peperkorrels. Haal de volgende dag het vlees uit de marinade , maar bewaar het vocht. Dep het vlees droog met keuken papier. Verhit in een grote koekenpan twee eetlepels olie en leg daarin het vlees. Er zal tijdens het braden veel vocht uitkomen. Na 5 min van het vuur nemen , het vocht afgieten en bij de marinade doen het vlees even apart houden. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Verhit opnieuw 2 eetlepels in de braadpan en braad de stukken vlees rondom bruin , bestrooi met flink peper en een beetje zout. Haal het vlees er uit en zet apart. Fruit met de resterende olie de sjalotten en de knoflook tot de sjalotten glazig zijn . Schut de maïzena er over ,roer een paar minuten goed en doe dan de marinade erbij. Zet het vuur zo laag mogelijk zodra de marinade kookt. Doe er na 5 min de wortels bij, alsook de champignons , de uitgebakken spekjes en het vlees. Doe de deksel op de pan en laat het 2 uur sudderen of in ieder geval zo lang dat het vlees boter zacht is. Serveer er naar wens aardappelen of notenrijst bij.

  • 1,5 kilo rundwangen (of stoofvlees) in stukken van 5 cm.
  • 1 fles rode bordeaux.
  • 1 grote ui in 6 stukken.
  • 1 laurierblad, 1 takje tijm , 6 gekneusde peperkorrels.
  • 6 eetlepels arachideolie .
  • 6 sjalotjes in dunne schijfjes.
  • 3 tenen knoflook.
  • 1,5 kilo peen in dunne schijfjes.
  • 300 gr spekjes.
  • 250 gr champignons,  in dunne plakjes.
  • 1 eetlepel  maïzena
  • 1 takje platte peterselie

Eet smakelijk
Peter

Lieve Dick

En toen viel voor de laatste keer het doek voor mijn lieve broer Dick Ranzijn.
Mijn hart is nu gebroken, wat doet dat zeer, echt heel erg pijn.
Loslaten valt me erg zwaar, in moeilijke tijden hielpen wij elkaar.

Hoe kan ik nou verder leven zonder jou, je hebt geleden
Toen ik het hoorde van jou, heb ik voor je gebeden.
Zachtjes moet ik huilen, en toch lieve Dick, alles op deze aarde heeft een reden.

Een lieve broer is van ons heen gegaan, ik zelf kan het nog steeds niet bevatten.
Zoals jij in het leven hebt gestaan, was tot een zegen, die niet was in te schatten.

Lieve Dick, het lichaam was op, je krachten hebben het lichaam verlaten, maar je geest is bevrijd.
En terwijl ik dit gedichtje schrijf, ben jij al bij mij aan het spoken geweest, in een andere ruimte en tijd.
Maar gelukkig maak ik me daar niet zo druk om, want er is veel meer tussen hemel en aarde.

Mijn Sonja en ik kwamen vaak in Zuid-Frankrijk nabij waar Nostradamus heeft geleefd, zijn boeken hebben voor mij grote waarde.
Soms vertelde ik je erover, en dan zei ik: “er is absoluut meer tussen hemel en aarde”, “Liefde heeft op de hele aarde waarde”.

Op jouw manier maakte je er dan een eind aan, lachte en vroeg aan mij: “hoeveel jaar heb jij nou bij mij gewerkt en wat heb je allemaal gedaan?”
Daar moest ik wel weer om lachen, in totaal heb ik 20 jaren met plezier voor jouw alle kantoren aangedaan:
-Ik ben verkoper geweest, heb in de drukkerij gewerkt, nog in een schoonmaakploegje met broer Gof, zwager Sirk en mijn persoontje, daarna werd ik koerier.

Lieve broer, ’t is zo moeilijk je te laten gaan, je hebt zo veel goeds en liefs gedaan.
Ik hoop dat je mij nog een keer hoort, heel veel DANKBAARHEID, dat is mijn afscheidswoord.

Veel liefs
Je broer Ruud.