Bouletin mei/juni 2024

Van de Voorzitter

In april hebben wij weer de klussenweek gehouden bij onze club . Het was dan ook een groot genoegen om te zien dat er zo vele vrijwilligers onder leiding van opperklusser Peter de Jong aanwezig waren.

Dank ook aan Jos & Kathy Groen die met hun kennis gezorgd hebben voor het vele nodige snoeiwerk. Het eindresultaat mag gezien worden. Vele noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd om alles er weer picobello uit te laten zien. Ook nog dank aan de kantinecommissie die tijdig zorgden voor het onontbeerlijke natje en droogje tussen de werkzaamheden door.

Misschien heeft u ook al gehoord dat er bij onze vereniging enkele dames zijn, die nog niet eens zo heel lang boulen bij onze vereniging, samen hebben deelgenomen aan een toernooi in Castricum en daar een prima vierde plaats hebben behaald !! Zij vertelden mij doordat zij regelmatig trainingen bezochten vooruitgang hadden geboekt. Wanneer echter een ieder lid zijn of haar niveau wil blijven verbeteren, zullen deze ook zelf tijd in deze oefeningen moeten steken. Ook het meedoen aan (regionale) toernooien is belangrijk. Het is niet alleen leuk om eens bij een andere club op bezoek te gaan, men kan ook daar weer meer ervaring opdoen. Tevens is het voor de organiserende vereniging prettig als ook daar voldoende deelname is.

Begin deze maand werden we opgeschrikt door een inbraak bij onze vereniging. Waarschijnlijk hebben deze daders een plek gezocht om ergens samen een jointje te kunnen roken. Het is bekend dat er voor de jeugd bitter weinig gelegenheid is om binnen onze gemeente samen vertier te maken, maar geeft hun niet het recht om deze manier een plek te zoeken. Het is treurig maar noodzakelijk om naast alle beveiliging die al eerder was aangepast, nog weer extra maatregelingen te moeten treffen tegen inbraak.

Verder wens ik u allen veel bouleplezier onder hopelijk ideale omstandigheden.

Groeten Thomas.

Van de Secretaris

Op zondag 24 maart leidde ik het Eurotoernooi. Voor de bardienst hielp Thea Strijbis me. Er was een mooie bezetting van 26 mensen. 4 mensen kwamen later, die de boodschap dat we (eenmalig!) om 13 uur zouden starten, niet hadden gelezen. Zij startten daarom in de tweede ronde met een verliespunt: 7-13. Desondanks won Erik toch een prijsje door de 2 goede partijen die hij speelde.
Klik hier voor de complete uitslag.
N.B.: de Pétanque Américain van 14 april start weer gewoon om 14 uur.
Het werd een heel gezellige zondagmiddag, ook met een aantal nieuwe mensen: hartelijk welkom bij Les Mille Iles!

De afgelopen maand zat ik wat in de lappenmand doordat ik een nieuwe heup heb gekregen. Ik heb vanuit LMI heel mooie reacties gekregen waarvoor ik jullie hartelijk dank: diverse telefoontjes en app’jes, kaarten, diverse leuke attenties van verschillende leden, een gezellige plant van de club en een heerlijke fruitbak van m’n NPC team.

Geweldig allemaal, nu ondervind ik zelf wat een warm bad onze club is! Mijn herstel verloopt goed dus ik hoop over een tijdje weer lekker mee te kunnen boulen.
De ziekenbezoekjes worden nu door o.a. Will Mann gedaan.

Wat betreft het secretariaat: het wijzigen van de statuten is nu helemaal rond dus de definitieve overdracht naar Thea Strijbis kan in gang gezet worden. Ik denk zelf dat we hiervoor de datum van de eerstvolgende bestuursvergadering kunnen aanhouden. We houden jullie op de hoogte.Ik word dan weer gewoon alleen maar lid, maar Thea kan altijd bij me aankloppen en ik heb aangegeven dat ik haar achterban kan zijn in geval van ziekte, vakantie, enz.We zoeken nog wel iemand die haar kan ondersteunen bij het maken van de vergader-notulen, zo’n 8 keer per jaar.Zelf ben ik ook begonnen als notulist en heb dat ongeveer 4 jaar gedaan. Daarna organiseerde ik 3 jaar de clinics (wat Mona in 2014 van me overnam). In 2016 startte ik als interim-secretaris, in 2017 werd dit officieel. In het bestuur heerst een goede sfeer en vertrouwen in elkaar, ook moeilijke kwesties kunnen besproken worden.

Met vriendelijke groet,
Joke Duim

Van de Penningmeester

Hallo leden,

Wat genieten we weer van het weer. Ik hoop dat we weer vaker spontaan in het weekend gaan spelen. We kunnen weer gebruik maken van de weekendapp. Voor diegenen die nog niet in deze app zitten, kunnen zich melden bij Jan Wiedijk. Deze app is bedoeld om alleen aan te geven dat je de betreffende dag  wel mee wilt doen. In de diverse app groepen merk ik dat er behoefte is om zijn of haar dagelijkse belevingen te delen met anderen. Om de functie van deze app groepen niet te verstoren stel ik voor dat er iemand een LMI sociaal platform-app organiseert.

In het verleden werd er flink gebruik gemaakt van de weekend boules mogelijkheid waarbij de derde helft door velen een gezellig uitje was. Ook de eurotoernooien werden beter bezocht. Kan dit te maken hebben met de saté schotel die regelmatig werd geserveerd. Laten we nadenken of iets dergelijks weer op poten gezet kan worden.

Ik lees net dat de zomeravond competitie niet doorgaat en dat de leden die zich hadden opgegeven dit jammer vonden. Misschien kunnen we deze zomer een soort competitie organiseren of iets dergelijks wie heeft hier ideeën over? Laten we dit eens positief benaderen!
Ik schrijf dit niet om meer pecunia te genereren maar om de saamhorigheid en om het pétanque spel wat meer leven in te blazen.

Ook wil even stil staan bij de nieuwe banners in de hal. Doordat we nu buiten spelen is het niet iedereen opgevallen, maar de kampioens banner van het 3e NPC team is een feit, het hangt boven baan 14, boven baan 6 of 7 hangt er een nieuwe kleurrijke banner met pétanque spelende mensen.

Groet Joop

Van de Ledenadministratie

Dit jaar hebben we een aantal nieuwe leden mogen begroeten te weten:

 • Tiny Biersteker
 • Annette Breed
 • Ria Brouwer
 • Ronald Brouwer
 • Gees de Groot Veldhuis
 • Judith Kater
 • Andrea de Kuiper
 • Fabiola Kwak
 • Rob Louwersen
 • Ger Smeding
 • Lies Timmerman
 • Ivonne Westerman

Helaas heeft Ria Brouwer een vervelende ziekt onder de leden, wij wensen haar heel veel sterkte toe.
In februari is Ruud Ranzijn ons ontvallen, zijn aanwezigheid zullen we missen.
Groet Joop

Van de Wedstrijdsecretaris

Beste boulesvrienden,

De Nationale Petanque Competitie ( NPC ) 2023-2024 had jl. zaterdag zijn laatste dag. Een dag vol met spanning. Aan de ene kant een strijd om handhaving in de tweede divisie, Les Mille Îles 1 tegen Folâtre 1, en aan de andere kant het gevecht om het kampioenschap van Les Mille Îles 3 tegen de nummer vier, JdB De Stetters 2. Zij hadden één punt voorsprong op De Meteoor 4 en op Pétanque Union Kennemerland.

Het eerste team wist niet, wat hen overkwam. Na de eerste ronde met 2-1 en na de tweede ronde met 4-1, stonden zij na de zesde wedstrijd met 5-1 voor. Dat betekende dus handhaving. En toen kwam er een hilarisch moment. Onze Mona Ursem viel in voor Cäthy Thielsch. Daar hoort natuurlijk een verhaaltje bij. In de NPC moet je van de topdivisie tot en met de derde divisie altijd spelen met een gemengd team, zowel in de doublette ronden als in de triplette ronde. Om reglementaire redenen werd Mona op het wedstrijdformulier gezet. Toen de overwinning binnen was, was het de gein om haar in te laten vallen. En wat gebeurde er, samen met Dick Beemsterboer won ze haar partij. SCHITTEREND. Eindstand 7-1.

Theoretisch kon het tweede team nog direct degraderen en ook afhankelijk van het resultaat van het eerste team indirect. Echter door WhatsApp was met een tussenstand van 4-1 in ons voordeel duidelijk, dat het eerste en het tweede team veilig waren.

Alle ogen waren dus gericht op het derde team. De hele competitie bovenaan strijdend. Op 2 maart verloren zij van Pétanque Union Kennemerland 5 en toen had ik het idee, dat het kampioenschap uit hun handen glipte. Echter op 16 maart verloor Pétanque Union Kennemerland 4 van JdB De Stetters 2 met 5-3. Met andere woorden op 23 maart moest het tegen JdB De Stetters 2 gebeuren. De voorsprong op De Meteoor 4 en PUK 4 was één punt.
Na de eerste ronde 1-2 achter. Na de triplette ronde 3-2 voor. De eerst partij in de derde ronde werd al spoedig verloren 3-3. De zevende partij werd gewonnen 4-3. De laatste beslissende partij zag er niet rooskleurig uit. In de loop van de partij stond het 8-8. En daarna toch voorspoedig winst, 5-3. Kampioen in de zesde divisie. In de geschiedenis van de NPC het eerste team van Les Mille Îles dat kampioen wordt. Proficiat.

NPC 2024-2025
Bovenstaande was de inleiding tot het volgende, nl. leden werven voor de Nationale Competitie. Wie van de nieuwe leden wil deelnemen aan deze competitie. Voorop staat plezier en de Olympische Gedachte “ Meedoen is belangrijker dan winnen “ staat hoog in het vaandel. Voor de zesde divisie ligt de grens voor uitwedstrijden op de lijn Amsterdam-Haarlem.

De competitie is pas beëindigd, maar ik wil toch snel anticiperen op de competitie 2024-2025. Daarom bij deze aan alle leden het verzoek, als je wilt, om je op te geven voor de nieuwe competitie. Ook van diegenen, die reeds deel hebben genomen aan de competitie van 2023-2024, wordt verwacht, dat zij zich opgeven voor de nieuwe competitie. Belangrijk is ook, dat je los van onverwachte zaken, bereid bent om rekening te houden met de 14 competitiedagen. Als je toch door vakantie een competitiedag moet laten vallen, wordt verwacht, dat je bij een tekort aan wedstrijdspelers, zorgt draagt voor invallers en niet de teamcoach daarmee opscheept.
Rekening houdend met blessures en vakanties moet per team uitgegaan worden van minimaal negen speler. Als ik uitga van de huidige situatie, kom ik voor het eerste team uit op zeven spelers, voor het tweede team eveneens op zeven spelers en voor het derde team op negen spelers. Ik weet, dat Judith Kater aan één van de teams toegevoegd kan worden. Om deze drie teams op sterkte te krijgen is het vormen van een vierde team nog ver weg.

De essentie van deze mail. Ieder reeds spelend lid wordt gevraagd zich opnieuw op te geven voor de nieuwe competitie. Dit om een goed beeld te krijgen, wie gaan spelen. Aan de nieuwe leden de uitnodiging voor deelname. Het uitgangspunt is, dat je beschikbaar bent voor elke wedstrijd. Indien verhinderd door vakantie in overleg met de teamcoach bij een tekort zorgdragen voor invallers. Het probleem niet neerleggen bij de teamcoach.

Leg al je vragen neer bij de Sportcommissie. In samenspraak met de afgevaardigden van de drie teams wordt gestreefd naar de juiste beslissing.

Met vriendelijke groet,
Richard

Kantinediensten

DatumDagVanWeekNaamActiviteit
14-mei-24DinsdagKees Molenaar
16-mei-24DonderdagMaarten Beneker
21-mei-24DinsdagPiet Berkhout
23-mei-24DonderdagMart Kuiper
28-mei-24DinsdagAnnemarie Bruin
30-mei-24DonderdagRichard de Jong
04-jun-24DinsdagThomas Buiter
06-jun-24DonderdagMona UrsemEurotoernooi
11-jun-24DinsdagKees Molenaar
13-jun-24DonderdagMarion Smit
18-jun-24DinsdagPiet Berkhout
20-jun-24DonderdagKlaas Meijn
25-jun-24DinsdagPeter de Jong
27-jun-24DonderdagMaarten Beneker
02-jul-24DinsdagAnnemarie Bruin
04-jul-24DonderdagRichard de JongEurotoernooi
09-jul-24DinsdagKlaas Meijn
11-jul-24DonderdagAnita Moerland
16-jul-24DinsdagThomas Buiter
18-jul-24DonderdagMart Kuiper
23-jul-24DinsdagAgaath Jol
25-jul-24DonderdagMarion Smit
30-jul-24DinsdagKees Molenaar
01-aug-24DonderdagMaarten BenekerEurotoernooi

Over de agenda van de homepage

 

Als u met de muis op een agendapunt staat volgt er een zogenaamde ‘pop-up’. Hierin kunt u al bijzonderheden over dit agendapunt lezen. Als u hier vervolgens op klikt, volgt er een nieuw scherm met daarin de bijzonderheden van dit evenement. Zoals bijvoorbeeld hieronder.

Gezellige meidendag

TOPPERS

Zaterdag 6 april – Gezellige meidendag in Castricum, gaan jullie ook mee?
Nou, Annemiek en ondergetekende genieten erg van het boulen dus ja, waarom niet. Maar, werd er gezegd, het is buiten dus ook als het regent gaat het gewoon door! Maakt ons niet uit maar natuurlijk hoopten we wel op mooi weer en dat was het. Met uiteindelijk 12 vrouwen van onze club waren we aanwezig. En wat was het gezellig en natuurlijk zetten we ons beste beentje voor. Onze 1e partij speelden we in de schelpenbak😳en dat was een hele klus, punt voor punt en dat duurde ruim 1,5 uur, we zagen Marion en Mieke naast ons al aan de 2e partij beginnen, uiteindelijk verloren we die partij met 8-13.

Even zitten en een broodje eten want de volgende dames stonden al op ons te wachten, dus doorrr. Deze partij speelden we op een voor ons veel betere baan en dat resulteerde in de winst, 13-8! We werden ook aangemoedigd door de aanwezige supporters.

De andere 2 partijen wonnen we met 13-2 en 13-3, we waren in topvorm. Met als resultaat dat we eindigden op de 4e plaats in de A-poule en met een prijs naar huis gingen.
We kregen volop complimenten van de andere clubleden dat we zo goed gespeeld hadden en dat vonden wij zelf ook wel🤭
Kortom het was een erg gezellige dag, met prachtig weer.
Sportieve groet van Annemiek en Els

de Vomar-klantenkaart actie

Spek je clubkas met Club is Koning sparen van Vomar!
Jij kunt de kas van L.M.I. eenvoudig en geheel kosteloos spekken! Dat doe je door je Klant-is-Koning kaart aan jouw club te koppelen en simpelweg bij het boodschappen doen je kaart te scannen bij de kassa. En het kost jou niets, want Vomar maakt elk kwartaal 0,5%* van het totaalbedrag aan boodschappen van alle gekoppelde Klant-is-Koning kaarten over aan de club.

Spaar nu mee voor jouw club!
Spaar je al met een geregistreerde Klant-is-Koning kaart voor jezelf en wil je meesparen voor je club?
Log dan in je online Klant-is-Koning kaart omgeving in en koppel je kaart aan jouw vereniging met de unieke Clubcode. Voor onze vereniging is dat MIZU2021.

Klik hier voor meer informatie.