Bouletin mei 2023

Van de voorzitter

Zojuist weer heelhuids terug van vakantie uit Turkije. Ik kan me voorstellen dat u zult denken dat die voorzitter wel erg veel op vakantie gaat !! Ditmaal echter waren wij uitgenodigd door de kinderen als dank voor het vele oppaswerk dat gedaan is en dat we hopelijk nog lang kunnen doen.

Zoals misschien velen van u nog niet weten werden de eerste vormen van het Jeu de Boules spelen in Turkije en Egypte gespeeld en niet zoals velen denken in Frankrijk. Ook op het resort waar wij verbleven werd petanque gespeeld. Omdat ik een kettinkje bij mij droeg met een handje met daarin een jeu de boulesbal, werd ik al snel door de activiteitenbegeleider vanuit mijn luie stoel gepikt om een balletje mee te gooien op het plaatselijke strand. Gedurende het spel heb ik daar mijn  ervaring en kennis van onze sport met veel enthousiasme aan de organisator en medespelers door mogen geven.
De volgende dag werd er opnieuw gespeeld. De opkomst was echter, waarschijnlijk door al het enthousiasme van de vorige dag zo enorm, dat de organisatie jeu de boulesballen tekort kwam om een ieder mee te kunnen laten spelen !!

Inmiddels is ook de door onze technisch-specialist en tevens bestuurslid technische zaken Peter de Jong geleide klussenweek weer achter de rug. Toen ik op de eerste maandag van deze week op onze club aanwezig was, werd er al door vele vrijwilligers ijverig gewerkt aan het belangrijke onderhoud van ons clubgebeuren. Naast u allen wil ik ook de kantinecommissie onder leiding van Mona een compliment geven voor de werkzaamheden en uitstekende ravitaillering voor een ieder gedurende deze week.

Voor de komende weken staan er weer vele toernooien en activiteiten gepland. Hopelijk laten de weergoden ons niet langer in de steek en wens  ik u allen veel succes.

Groeten Thomas.

P.S.
Afgelopen maand is ons oud-lid Wietse Visser overleden. Gedurende lange tijd is Wietse, ondanks zijn ziekte, lid geweest van onze vereniging. Goed was het om te horen dat vele van onze leden hem een laatste eer hebben bewezen en wensen wij de familie uiteraard veel sterkte toe.

Van Technische zaken

Beste leden

We hebben weer onze jaarlijkse werkweek gehad en wat is er door jullie ongelooflijk hard gewerkt, en de animo was ook geweldig.
Het was goed te zien dat door o.a. corona  twee jaar weinig aan gedaan was . 
Ook de innerlijke verzorging was dik voor elkaar , het was voor mij de eerste keer dat ik de organisatie deed en dan gaat er best wel wat door je hoofd , ik hoop dat het naar alle tevredenheid gegaan is maar ideeën zijn altijd welkom.

Namens de vereniging bedankt voor jullie inzet,  hier onder nog wat foto’s. 

Peter de Jong 

 

Klik op de afbeelding voor meer foto's
 

Recept van Peter

Thaise garnalenkoekjes

Als je wil scoren op verjaardag of partijtje dan is dit een heerlijk snack, ik heb dit ooit op een bruiloft gemaakt en men was enthousiast. 
Je kan dit een dag van tevoren maken en in de koeling bewaren en dan op de dag pas bakken.

Ingrediënten voor 4 tot 8 personen:

500 gr rauwe steurgarnalen gepeld en zonder zwarte ader.
30 gr groene uien (of sjalotten) gehakt.
1 tl citroengras gemalen. 
2 kaffir limoenbladeren 15 min in kokend water geweekt, fijngehakt. 
1 eiwit.
1 el vissaus (nam pla )
2 el verse munt gehakt.
1 el vers limoensap. 
1 tl zoet chilisaus. 
15 gr broodkruimels, van oud brood
2 el verse koriander, gehakt 
Voor de koriander dipsaus:
 
2 el verse koriander, gehakt
1 groene ui (of sjalotten) fijngehakt.
1 teen knoflook uit de pers.
1 th bruine suiker of palmsuiker. 
60 ml rijst of sherry azijn. 
2 tl zout arme sojasaus. 
1 of 2 tl chilisaus naar keuze. 
Bereiding:
Maal de garnalen in een keukenmachine tot ze grof gehakt zijn. Voeg dan groene uien, het gemalen citroengras, de limoenblaadjes, eiwit, vissaus, het limoensap en de chilisaus toe.
Maal deze Ingrediënten tot alles net vermengd is. Breng vervolgens het mengsel over in een kom en spatel de broodkruimels, de munt en de koriander erdoor.
Vorm van het mengsel ronde koekjes van 4 cm, leg ze op een bord dat bedekt is met plastic huishoudfolie of rijg 2 à 3 koekjes aan een spies van citroengras.  Dek de koekjes af en zet ze 30 min in de koelkast of tot dat ze stevig zijn.
Bak de koekjes 2 à 3 min boven een matig vuur aan elke kant tot dat ze licht bruin zijn.
Bak ze op een voorverwarmde barbecue of in een licht ingevette koekenpan met antiaanbaklaag. 
Of Bak de koekjes in de oven op 210 graden Celsius, verwijder dan wel de spiesjes als u die gebruikt heeft.
Doe voor de saus de koriander, groene ui (of sjalotten), knoflook, suiker, azijn, en vis-, soja- en chilisaus in een kom en klop alle ingrediënten door elkaar.
Serveer de garnalen koekjes met de dipsaus. 

Eet smakelijk. 
Peter de Jong 

Dames en heren,

We organiseren een tokkenmiddag.
Bij succes willen we dit maandelijks doen.
Tijd: van 13.30 – 17.30 uur.
Het lijkt ons heel gezellig en leuk, het spelletje is voor iedereen te doen. Tokkenborden en spelregels zijn aanwezig.
Inschrijfgeld is € 3,–, inclusief een kop koffie of thee.
We willen met minimaal 16 personen beginnen.
Voor de enthousiastelingen kunnen we het uitbreiden naar twee keer per maand.

Bij genoeg belangstelling starten we op vrijdag 12 mei.

Cäthy heeft er zin in!

_____________________________________________________________________________________

SPONSORING BUITENBANEN

Beste L.M.I. leden,
Allereerst wil ik iedereen bedanken die een baan sponsort door middel van een naamplaatje. Er zijn buiten al 24 banen gesponsord dat is een mooi aantal. De 16 binnenbanen worden ook al veel jaren gesponsord door onze leden. Hoe mooi zou het zijn als we de overige 8 buitenbanen vóór het buitenseizoen begint ook van sponsoren kunnen voorzien.
De kosten zijn eenmalig € 50,00. En daarna € 25,00 per jaar waarvan de club weer mooie dingen kan doen.
Contactpersoon: Wieb Duim, telefoonnr.: 0226-314819 of mij aanspreken kan natuurlijk ook.
Groetjes, Wieb

______________________________________________________________________________________________

Van de leden

Hier kunt u uw bijdrage leveren, inleveren bij Frank, Joke, Richard of Joop.

__________________________________________

Om algemene LMI foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.