Bouletin april 2023

Van de voorzitter

Heeft u ook dat nu ook ? Het lijkt erop dat bij het ouder worden ook de klok steeds sneller begint te tikken. Zo staat er nog een vakantie voor de boeg en zo is het april en wordt er opnieuw een schrijven van “ De Voorzitter “ verwacht.

Terwijl wij de afgelopen weken volop werden verwent met een heerlijk zonnetje in Gambia valt er op deze zaterdagmorgen thuis de regen buiten met bakken uit de lucht. Een goed moment om de laptop op te starten!!
Nauwelijks de koffers uitgepakt of een bestuursvergadering was gepland om nog eventjes de puntjes op de i te zetten voor de ledenvergadering, die de dag erna zou worden gehouden. Een ledenvergadering waarbij het bestuur uitleg geeft over het reilen & zeilen bij onze vereniging van in het afgelopen kalenderjaar.
Bijzonder trots kan ik vermelden dat de opkomst goed te noemen was, wat de betrokkenheid van een ieder bij onze vereniging weergeeft. Klein minpuntje echter was dat er (nog) geen opvolger kon worden gevonden voor ons secretariaat. Joke Duim heeft deze functie vele jaren met veel nauwkeurigheid uitgevoerd en heeft nu besloten om in overleg met het bestuur er nog een jaartje aan vast te plakken, zodat wij wat meer ruimte hebben om te kijken naar een geschikte opvolger.

Op woensdag 29 maart waren we gastheer voor een te houden districtsvergadering van de NJBB. Aangezien deze bijeenkomsten soms eerder werden gehouden bij een commerciële instelling had ons bestuur in een eerdere vergadering melding gemaakt dat de bond ook zou kunnen kiezen om dit in het vervolg bij een petanque vereniging te houden!!

Voor de onderhoudswerkzaamheden bij LMI staat er onder leiding van Peter de Jong van 17 april tot 23 april een klussenweek gepland. Peter heeft een lijst gemaakt van alle klussen die op het programma staan en het zou mooi zijn als wij de spreuk “ Vele handen maken licht werk “ zouden kunnen hanteren.

Groeten Thomas.

Van de secretaris

Download de volgende documenten

Ledenlijst april 2023

Van de Penningmeester

Van de lening die wij hebben bij de Rabobank wordt de rentevoet in mei aangepast. Deze gaat van 4.5% naar 6.55% (3 jaar vast) Hierdoor zouden we aan rente ca € 100,= meer moeten betalen per maand.
In het eerste kwartaal van 2023 zijn de resultaten van de kantine en de clinics ca 40% hoger uitgevallen dan dat we begroot hebben. Aangezien onze buffer riant genoemd mag worden, dat de agenda volloopt met clinics en dat er geen al te grote investeringen aankomen, vindt het bestuur het verantwoord om een extra aflossing van € 10.000,= te doen om de rente kosten per maand te drukken. Deze actie is in gang gezet.

Het Banner project

Het doel van het project is twee ledig,
1. Van buitenaf de herkenbaarheid vergroten.
2. De hal binnen wat meer kleur geven.

Nu hangen er twee enigszins gelijke banners, van een afstand is het voor een leek niet duidelijk wat er gaande is. Dit willen we verbeteren met banners aan de zijkant van het gebouw met. Daarvoor hebben we jullie via de mail gevraagd om mee te denken…er zijn al 4 zeer bruikbare reacties (van de 105).

Het traject loopt als volgt:
1. Verzamelen van ideeën
2. Met een aantal mensen brainstormen wat we voor ogen hebben, zowel buiten als binnen
3. Fotografen (leden van de club) de gelegenheid geven om de ideeën uit te werken
4. Keuze maken voor minimaal 2 banners buiten en 3 banners binnen
5. Keuze van de het materiaal voor binnen in overleg met Frank Duijn
6. Banners en frames laten maken.
7. Banners ophangen.

Denk niet dat doet een ander wel, maar denk en doe mee!
Het houdt je scherp en het is gezellig.

Joop Bakker

Van de Wedstrijdcommissie

Beste boulesvrienden,

Aankondiging La fête Pétanque

Van Technische zaken

Werkweek   Werkweek    Werkweek

Jullie kunnen je nog opgeven voor de werkweek peterdejong7@upcmail.nl of WhatsApp 0615529226 de werkweek is van 17 -21 april.

Lijst met werkzaamheden

Groetjes Peter de Jong

Werkweek   Werkweek    Werkweek

Beste leden

Regelmatig merken en horen wij dat er toch nog leden zijn die met teveel alcohol achter het stuur kruipen.
Ten eerste is het natuurlijk uw eigen verantwoordelijkheid maar ook de vereniging heeft zijn verantwoordelijkheid en het kan  veel geld kosten voor de club.
Vergeet ook niet dat u  de vrijwilligers achter de bar in een moeilijke situatie brengt, of nog erger met een schuldgevoel als er iets ernstigs gebeurd.
Dit schrijven zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn , en bij deze hopen wij dat de gene die het betreft zich in de toekomst een verantwoordelijk gedrag gaan aanmeten .

Nog even een huishoudelijke mededeling ,regelmatig treffen we een koffiezetapparaat, vaatwasser, een balk niet voor de deur , versterker die nog aan staat, gaarne hier op toezien. Hier onder nog even ter ondersteuning de lijst met handelingen Voor beëindigen kantinedienst deze lijst ligt ook bij de kassa.    

handelingen na kantinedienst

1) Buiten na lopen evt. glazen , flesjes, persoonlijke spullen en dergelijke , zij hekje sluiten.
2) Deuren sluiten. Controleren balken op nooddeuren .
3) Luiken naar beneden.
4) Koffie en heet water apparaat uitzetten.
5) Versterkers en radio uit zetten.
6) Kas op maken en storten.
7) Controleren en bijvullen koelkast.
8) Vaatwasser indien gebruikt stop er uit en een emmer water er door, op de vaatwasser staat hoe je dat moet doen en anders vraag je het even aan iemand.  wc na lopen evt. klein doekje erdoor.
9) Master knop en dan knop alles uit.
10) Schuifdeur sluiten.
11) Knop op timer.
12) Bij groen op drukknop drukken en pand verlaten.
13) Deur afsluiten en wachten tot het piepen stopt.
14) Kijken of luiken naar beneden zijn.
15) Sleutel bij Geer en Richard de Jong door de brievenbus gooien.
16) Kleine Oranje kliko aan de weg op donderdag 1 x in de vier weken (zie publicatie bord).

Het bestuur.

Recept Stoof van Pien

Ben Wigman schrijft: „In de jaren 1978 – 1981 moest ik iedere dag met de trein van Nijmegen naar Den Haag. Het was de tijd van het kabinet Van Agt – Wiegel en Pien Wiegel schreef toen wekelijks een recept in het Stan Huygens journaal. Dit heeft ze gemaakt toen Van Agt bij de Wiegels thuis was voor een overleg.”

Lekker Stoofpotje voor wat koudere dagen.

 • 1 kilo riblappen in stukken
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels boter
 • 150 gr. gerookt mager spek in blokjes
 • bloem, zout en peper
 • een scheut warme cognac
 • 10 sjalotten, fijn gesneden
 • 6 ontvelde tomaten
 • 2 preien
 • 4 wortelen
 • 200 gram champignons
 • 1 groene paprika
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel majoraan
 • laurierblad
 • 10 peperkorrels
 • 4 selderijstelen
 • 4 peterseliestelen
 • ½ fles eenvoudige rode wijn
 • suiker
 • 3 eetlepels peterselie

Wentel het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper. Laat olie en boter in een grote vleespan langzaam goed heet worden. Hierin het vlees gelijkmatig goed bruin laten worden. De spekblokjes toevoegen. Giet er een scheut verwarmde cognac op, flambeer en laat de vlam uitbranden.

Bak olie met suiker, uien, tomaten, preien, wortelen en champignons, paprika en de fijngehakte knoflook. Na 10 minuten dit mengsel bij het vlees doen. Nu de kruiden en de halve fles wijn toevoegen. Dit alles 2 à 3 uur laten sudderen. Laurier en stelen verwijderen. Peterselie toevoegen. Eventueel peper en zout toevoegen.”

Ik heb dit zelf al een paar keer gemaakt ERG LEKKER

Peter de Jong

Van de leden

Hier kunt u uw bijdrage leveren, inleveren bij Frank, Joke, Richard of Joop.

__________________________________________

Om algemene LMI foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.