Bouletin Januari 2023

Het bestuur van LES MILLE ILES

wenst je heel goede Kerstdagen

en een gelukkig, gezond en sportief 2023

Wij wensen leden en hun familie die zorgen hebben door ziekte en zeer
en diegenen die in de afgelopen periode geliefden hebben verloren
heel veel sterkte en hopen dat binnen onze vereniging steun en afleiding gevonden kan worden.

Het bestuur nodigt je uit voor de
nieuwjaarsborrel op zaterdagmiddag 7 januari van 15.30 – 18.00 uur.

 


 

We vragen alle vrijwilligers binnen LMI om zondagmiddag/avond 19 februari alvast in je agenda te zetten omdat er dan een Vrijwilligersbijeenkomst wordt gehouden.

Van de voorzitter

De tijd vliegt voorbij. Zo sta je de koffers in te pakken voor een zonvakantie en in een mum van tijd behoort ook deze, gevuld met mooie herinneringen, weer tot het verleden. Over dat de tijd snel voorbij kan gaan kan ik nog een leuke anekdote vertellen. Toen een van mijn voetbalkennissen weer eens te laat thuis kwam, viel dat bij zijn vrouw in verkeerde aarde en smeet ze uit woede de wekker naar zijn hoofd, waarop hij de opmerking plaatste “ De tijd vliegt “. Overigens zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd.

Ook bij onze vereniging snelt de tijd voorbij. Met kerst en van oud op nieuw nog voor de boeg , kunnen we als vereniging melden dat 2022 een jaar is geworden, waarbij we mede door de oorlog in de Oekraïne te maken hebben gekregen met een prijsstijging van vrijwel alle artikelen. Om als vereniging verder bestaansrecht te kunnen houden, hebben we het afgelopen jaar dan ook flink moeten investeren om de grootste kostenpost n.l.de energierekening, te kunnen blijven betalen. Inmiddels is gelukkig ook het coronavirus weer iets meer naar de achtergrond verdrongen en kunnen wij, en hopelijk voor altijd, ons weer vrijuit bewegen !!

De midweektoernooien worden nog steeds uitstekend bezocht en men moet zich zelfs tijdig inschrijven om mee te kunnen spelen. Ook op sportief gebied wordt er goed gepresteerd. Op 10 december jl. werd er door het eerste L.M.I. team tijdens de N.P.C. competitie de uitwedstrijd, met een uitblinkende invalster, gewonnen bij koploper Midi een bezet dit team inmiddels een verdienstelijke derde plaats. Op 17 december jl. is er bij L.M.I., onder leiding van Richard de Jong het sextetten toernooi gehouden. Met maar liefst tien equipes werd het een lange maar gezellige dag met uiteindelijk een verrassende winnaar. Compliment aan de voortreffelijke organisatie.
Ook wil ik uiteraard nog even stilstaan bij het verlies van enkele van onze leden in 2022. Cor Modder, die altijd bijzonder enthousiast de petanquesport heeft beoefend. Dolf Spee, de ras Ajaxied, kwam om het leven door een noodlottig ongeval en werd Richard Schuur geveld door slokdarmkanker. Deze families en kennissen wensen we ook in het nieuwe jaar veel sterkte toe.

Rest mij iedereen fijne kerstdagen toe te wensen en een goed, sportief maar vooral gezond 2023 met uiteraard veel boules plezier.

Van de secretaris

Een van de leden vroeg of er bijvoorbeeld op dinsdag- of woensdagochtend gebouled kan worden. Het bestuur wil inventariseren of er belangstelling voor is. Het boulen zou op zo’n ochtend gecombineerd of afgewisseld kunnen worden met mölky, bordspellen, en dergelijke.
Als je denkt: ja, het komt mij ook goed uit als de club op een ochtend open is geef mij dan een berichtje op: secretariaat@lesmilleiles.nl of telefonisch: vast nr. 0226-314819/mobiel: 06-49806271.

Ik heb Les Mille Iles aangemeld voor de Meedoenpas van de gemeente/Haltewerk. Als deze aanmelding goedgekeurd is stuur ik er een mail over naar alle leden en kunnen jullie er gebruik van gaan maken.

Zoals ik al eerder heb laten weten moet Les Mille Iles wegens een nieuwe wet (WBTR) een continuiteitscommissie vormen. PC Strijbis heeft zich hiervoor aangemeld, maar er moeten minimaal 3 mensen in deze commissie zitten. Dus als PC bij je aanklopt hoopt het bestuur dat je er positief op reageert. PC zal je uitleggen wat het inhoudt en zo nodig zullen de bestuursleden je van alle ins en outs op de hoogte brengen en houden.

Ik heb besloten dat ik me bij de eerstvolgende algemene ledenvergadering niet herkiesbaar stel voor de secretariaatsfunctie. We zoeken dus een nieuwe secretaris met ingang van maart 2023. Voor wie zich nu aanmeldt is er genoeg tijd om te kijken wat de functie inhoudt.
Het is ook mogelijk dat er een 1e en een 2 e secretaris komt, zodat die laatste dan bijvoorbeeld het maken van de notulen op zich neemt.

Het is leuk werk, er heerst een goede sfeer in het bestuur en bovendien is het heel nuttig voor de vereniging.

Van de Penningmeester

Afgelopen maand zijn de zonnepanelen geïnstalleerd en deze werken nu naar behoren. Helaas werkt de zon niet erg mee in dit jaargetij. Toch zijn we blij want in deze periode waarin de energiepremies de pan uit rijzen hebben we een goede investering gedaan en zal het effect van de zonnepanelen de energiekosten gunstig beïnvloeden.

Zonder de invloed van de zonnepanelen gaat onze energie premie van € 1200.= naar € 2059.= per maand. Nagenoeg alle instantie komen met verhogingen. Zodra alle gegevens binnen zijn kunnen we een juiste begroting maken en kijken of daar consequentie aan verbonden moeten worden. (contributie verhoging of meer bier drinken in de kantine?)

Afgelopen maand hebben buiten de zonnepanelen nog andere investeringen gedaan, zoals een vaatwasser, vriezer, inductie kookplaat, banners voor de voorgevel. Hiervoor hadden we ca € 4500.= uit getrokken en hebben het gerealiseerd met ca € 2800.=. Enige leden hebben bij hun werkgever wat kunnen ritselen.
Op dit moment heeft de verwarming in de hal wat kuren. We hebben onderzocht waaraan dat kon liggen, aan de ketel of aan de besturing. We zijn tot de conclusie gekomen dat de 18 jarige ketel niet modulerend is en daarom niet op temperatuur kan komen. We hebben besloten een nieuwe ketel aan te schaffen. Hiervoor is PBruin al benaderd.

Ondanks deze investeringen hebben we nog een ruime buffer. Wanneer in januari alle mutatie van de diverse instantie bekend zijn kunnen we een nieuwe begroting maken en dan zal ik een uitgebreid financieel verslag van 2022 bespreken.

Van Joop Bakker,
Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle belangstelling en medeleven die ik van jullie ontvang, dat doet me goed!
Mijn lichaam wil of kan nog niet wat ik wil en we blijven hopen. Daarnaast wens ik jullie allemaal prettige kerstdagen en een veilige jaarwisseling.

Ledenadministratie 2022, situatie op 23-12-2022

Wij zijn het jaar begonnen met 106 leden waarvan één erelid Hans Zijlstra, die samen met zijn vrouw dit jaar op het terras nog een drankje is komen drinken.

Ik wil stilstaan bij de leden die dit jaar ons zijn ontvallen:
• Cor Modder
• Dolf Spee
• Richard Schuur
Zij leven voort in onze gedachten, ieder met hun eigen verhaal.

Er zijn ook leden die verhuisd zijn, leden die het door gezondheidsredenen niet meer kunnen spelen of andere redenen:
• Ans de Lange
• Libbe van Dijk
• Julius Conijn
• Wietse Visser
• Charle van Maris
• Herman Soppe
• Mariska Wit
• Hans Feenstra
• Dirk van der Plas
• Afra Pater
• Jack Pater

Het leuke nieuws is dat we ook nieuwe leden in 2022 hebben mogen verwelkomen:
• Joke Bestevaar
• Peter Entes
• Eugène Farez
• Kathy Groen
• José Hermans
• Dick Leenstra
• Mary Peperkoorn
• Peter Stoop
• Erik Urban
• Gerard de Waal
• Nel de Waal-Rosier

Per 1 januari 2023 hebben zich drie nieuwe leden zich enthousiast aangemeld:
• Anita Moerland
• Rien Moerland
• Anita Touw-Grotjohan

Kortom in 2022 zijn we begonnen met 106 leden, we hebben van 3 + 11 leden afscheid genomen en de aanwas in 2022 is 11 leden. Dat betekent dat we 2023 starten met 106 -14 +11 + 3 is 106 leden.

Van de wedstrijdcommissie

Beste competitie spelers,

Om zo sterk als mogelijk aan de 2e helft van de competitie te beginnen willen we gaan trainen. De opzet is een training voor het derde, tweede en het eerste.
Aanwezig uiterlijk 19.30 aanvang training zo mogelijk 19.31.
Training: iemand uit het derde (op alfabetische volgorde) kiest een speler van het tweede. Samen kiezen ze een speler van het eerste. Wanneer er geen spelers van het derde meer zijn dan gaat er een speler van het tweede, uit de resterende spelers een team samenstellen.
Vervolgens spelen we een partij,  kleine pauze, daarna een revanche.
Evaluatie en vervolg bespreken met de hele groep.

Vriendelijke groet,
Richard en PC.

Van de kantine commissie

Hallo allemaal

Graag wil ik nog even de barvrijwilligers bedanken die tijdens het sextettentoernooi hebben geholpen.

Omdat heel veel leden meespeelden was het een hele klus om de bezetting voor elkaar te krijgen maar het is gelukt en we zijn prima voorzien van ons drankje, soep en de snacks! Hartelijk dank Ed, Rita, Jan ,Peter en Will en Karin!

En omdat ik toch aan het bedanken geslagen ben dank ik ook; Annemarie voor de soepen tijdens de toernooien, Will voor het maken van de soep voor een clinic, de hele kantinecommissie; Mieke, Agaath, Ria, Will, Maarten en Joop, Peter Rozenhart voor de sate schotels voor de clinics, Peter de Jong voor alle hand en spandiensten in de kantine, Dick Beemsterboer en Ed voor het schoonhouden van de kantine, Maarten, Co en Richard voor het halen van bier en frisdrank en het terugbrengen van het lege spul, Agaath voor het halen van de boodschappen, Charles voor het maken van de gehaktballen jarenlang en een ieder die ik nu wellicht vergeet. Dat is het gevaar van het noemen van namen maar ik wilde jullie toch laten weten wat een werk er verzet wordt om de kantine draaiende te houden en hoeveel mensen daar hun steentje aan bijdragen. Ik hoop dat we dit nog heel lang samen kunnen doen maar wat handjes erbij zou wel heel fijn zijn! Je kunt je altijd aanmelden!

Omdat Charles ook geen lid meer is komen de gehaktballen vanaf februari uit de groothandel. Dat zal even zoeken zijn naar een lekkere bal. Geef jullie mening over de bal aan een van de kantineleden! Misschien is er iemand onder jullie die hele lekkere ballen kan en wil maken voor de club? Laat het ons dan weten!

Ik wil er nog even op wijzen dat als je verhinderd, ziek bent of wat dan ook als je bent ingedeeld voor kantinedienst, je zelf dient te zorgen voor vervanging. Omdat er wat mensen die het komend seizoen ingedeeld stonden geen lid meer zijn hang ik het nieuwe rooster weer op de kast. Voor de volgende midweek heb ik de mensen al persoonlijk een mail gestuurd.

Wij gaan een poosje op vakantie! Agaath Jol en Mieke Buis zijn beschikbaar voor vragen en opmerkingen!
Tot februari!

Fijne dagen allemaal!
Groetjes Mona

Overzicht kantinediensten

DatumDagVanWeekNaamActiviteit
31-01-23DinsdagKees Molenaar
02-02-23DonderdagRichard de JongEurotoernooi
07-02-23DinsdagAgaath Jol
09-02-23DonderdagJan Willem Kostelijk
14-02-23DinsdagAnnemiek Buiter
16-02-23DonderdagPeter de Jong
21-02-23DinsdagAnnemarie Bruin
23-02-23DonderdagMaarten Beneker
28-02-23DinsdagPiet Berkhout
02-03-23DonderdagMona UrsemEurotoernooi
07-03-23DinsdagJoop Kuiper
09-03-23DonderdagMart Kuiper
14-03-23DinsdagKlaas Meijn
16-03-23DonderdagJoke Duim
21-03-23DinsdagThea Strijbis
23-03-23DonderdagJan Willem Kostelijk
28-03-23DinsdagKees Molenaar
30-03-23DonderdagRichard de Jong
 
Enne…. mocht je eens willen helpen; geef je op bij:

Klaas Meijn als je eens kantinedienst wilt draaien
Janny Boerhoop als je wilt helpen op de baan
Mona Ursem als je wilt helpen bij een clinic

We hopen op veel reacties!

________________________________________________

Klaverjassen

Beste L.M.I. leden,

Onder leiding van Jopie en Sam worden de klaverjasdrives georganiseerd.
In totaal worden deze zes keer georganiseerd, er staan er nu nog 3 op het programma.
De data zijn: 20 januari, 17 februari en 17 maart. Het zou heel mooi zijn als  minimaal 20 teams zich zouden opgeven, dan wordt er op tien tafels gespeeld.

Opgeven kan op de inschrijflijst in de sportkantine, bij Sam en Jopie telefoonnummer 0226-312151 en bij rfl.dejong@quicknet.nl.

Op de bijgesloten flyer kunnen jullie meer informatie lezen.

Tot vrijdag 20 januari. 

Groetjes Jopie en Sam

Van de leden

Hier kunt u uw bijdrage leveren, inleveren bij Frank, Joke, Richard of Joop.

__________________________________________

Om algemene LMI foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.