Bouletin augustus 2022

Van de voorzitter

De afgelopen week heeft de N.J.B.B. het Europeeskampioenschap petanque georganiseerd op een schitterende locatie pal onder de contouren van  de Sint-Jan in Den Bosch. Men had voor een ondergrond gekozen waarbij het ook voor de zeer ervaren spelers niet eenvoudig was om de boule dicht bij de but te plaatsen. Zelf heb ik vele partijen live op televisie kunnen volgen waarbij te zien was dat ook de Nederlandse deelnemers goed presteerden. Dit toernooi is zoals voorop was gehoopt een ware reclame voor onze petanque sport geworden. Klein minpuntje echter was naar mijn mening  het soms overdreven lang wachten voordat er door een speler de  volgende boule werd gespeeld, iets wat vooral voor de neutrale kijkers als hinderlijk werd ervaren.

Als bestuurder van onze vereniging is het van belang dat je regelmatig district vergaderingen bezoekt waarbij je eens van gedachten kunt wisselen met mensen van de andere jeu de boules verenigingen uit onze omgeving. Samen met onze wedstrijdsecretaris Richard de Jong waren wij op 4 juli j.l.  te gast bij Atlantic Boules in Koog aan de Zaan. Op deze vergadering wordt ook een besluit genomen om de toernooien die worden gehouden goed op elkaar af te kunnen stemmen en deze niet gelijktijdig te organiseren. Ook een ander belangrijk onderwerp [iets waarbij onze penningmeester al eens eerder aandacht voor heeft gevraagd] n.l. het gebruik maken van onze hal voor toernooien die door de N.J.B.B. georganiseerd worden kwam nu ter tafel. Tot op dit moment wordt er géén vergoeding betaald voor het gebruik van onze hal op deze dagen, terwijl er voor elk deelnemend team een bedrag wordt afgedragen om maar deel te kunnen nemen aan deze competities. Zeker nu de energiekosten de pan uit reizen heeft onze vereniging het district bestuur gevraagd om deze zaak eens op de landelijke bijeenkomst aan te kaarten bij de N.J.J.B.

Inmiddels hebben wij op maandag 11 juli ’22 bezoek gehad van een flinke delegatie die de opdracht mee hadden gekregen om eens te kijken of onze vereniging past in de toekomstvisie van de omgeving aan de Oostrand. Zoals u misschien al eerder heeft kunnen vernemen is dit gebied aangewezen om ter zijner tijd woningbouw te realiseren. U zult begrijpen dat wij als bestuur ons met hand en tand zullen verdedigen om ons eigendom op deze plaats te kunnen behouden en zullen u uiteraard ook op de hoogte houden over de verdere ontwikkelingen!!

Op dit moment wordt er gewerkt aan een goede folder die overhandigd kan worden bij promotie van onze vereniging. Ooit heeft oud voorzitter Maarten Heijman de wens uitgesproken dat wij een vereniging zouden kunnen worden met 200 leden. Een getal dat wij samen met de inzet van allen moet kunnen realiseren……. Vraag familie, buren, vrienden of kennissen eens mee om een balletje te komen gooien op onze unieke locatie. Het zou leuk zijn als ik later Maarten in het hiernamaals ga ontmoeten en hem kunnen vertellen dat zijn wens toch nog is uitgekomen……….

Heeft u ons prachtige zonnedoek al gezien ? Dit doek is gesponsoord door de firma Hoogenboom. Namens alle leden hartelijk dank daarvoor.

Allen veel boule plezier,
Thomas

Van de penningmeester

De maand juli wordt financieel een magere maand, de opbrengsten dekken net de kosten.
Daar zijn verschillende verklaringen voor, deze maand missen we het midweektoernooi en de
opkomst om op de reguliere tijden laat te wensen over. Mijn vraag aan alle leden is dan ook hoe
kunnen we “slapende” leden weer wakker maken?

Van de ledenadministratie

Mutaties:
Geen.

Verjaardagen:

Jaap Mann 4 augustus
Piet Oudejans 15 augustus
Richard de Jong 17 augustus
Adrie Beemsterboer 23 augustus
Ruud Ranzijn 23 augustus
Sam Volkers 29 augustus
Annemarie Bruin 31 augustus

Om leden te werven zijn we bezig met het stoeptegel project,
we laten flyers maken en we gaan op 15 oktober meedoen aan het GALM project.

Het stoeptegelproject
De gemeente Dijk en Waard heeft culturele instellingen uitgenodigd om mee te doen aan het projecten om verbinding te stimuleren in de nieuwe gemeente Dijk en Waard en op een leuke manier met elkaar kennis te maken. Ook Atelier6 heeft de uitdaging opgepakt en heeft een idee uitgewerkt om mee te doen.
Op een stoepegel worden 4 foto’s een QR code en ons logo geprojecteerd, zie hiernaast.

Door de QR-code te gebruiken op je mobiel krijg je via YouTube een 1.5 minuut durend filmpje van LMI te zien. Deze stoeptegel komt te liggen in een wandelroute. De gemeente Dijk en Waard gaat deze tegels plaatsen.

Dit bracht ons op het idee om op gelijke wijze flyers te maken, deze worden op korte termijn geproduceerd. (met hulde aan Frank)

Het GALM project.
De gemeente Dijk en Waard is van plan alle 55+ ers een brief te sturen, waarin zij worden uitgenodigd deel te nemen aan een vitaliteitstest. Deze test bestaat uit diverse onderdelen. Uit het resultaat kan je bepalen welke activiteiten het best bij je past. Op de dag van die testen (15 oktober) kunnen verenigingen met een stand hun aktiviteiten promoten. LMI heeft zich daarvoor opgegeven.

Wij hopen dat met wisseldiensten de stand goed vertegenwoordigd wordt door onze leden.

Zodra we meer gegevens van de gemeente hebben zullen we e.e.a. organiseren.

 

Van de kantine commissie

Overzicht Kantinediensten

DatumDagVanWeekNaamActiviteit
07/26/2022DinsdagThea Strijbis
07/28/2022DonderdagAns SeverijnseZACO Bouledozers
08/02/2022DinsdagJan Willem Kostelijk
08/04/2022DonderdagMona UrsemEurotoernooi
08/09/2022DinsdagAnnemarie Bruin
08/11/2022DonderdagRichard de Jong
08/16/2022DinsdagKees Molenaar
08/18/2022DonderdagJoke Duim
08/23/2022DinsdagThomas Buiter
08/25/2022DonderdagMaarten Beneker
08/30/2022DinsdagPeter de Jong

Van de leden

Hier kunt u uw bijdrage leveren, inleveren bij Frank, Joke, Richard of Joop.

Om nog veel meer foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.