Bouletin oktober 2022

Van de voorzitter

Na een prachtige warme zomer gehad te hebben, is het nu, terwijl ik naar buiten kijk, de herfst echt aangebroken. Zelf krijg ik pas het echte herfstgevoel als de Zuid-Scharwouder kermis weer achter de rug is. Kenmerken, vroeger donker en de bladeren vallen weer van de bomen.
Mijn Braziliaanse schoondochter was zeer verbaasd toen zij dit voor de eerste maal aanschouwde. In haar geboorteplaats immers was het altijd zomer !!

Toch heeft de herfst ook zijn charme, prachtige kleuren in de natuur en ook de vele sportcompetities maakten weer een nieuwe seizoenstart. Ook bij onze club is er voor drie teams de NPC begonnen. Zowel het eerste als het tweede team wisten hun eerste wedstrijd winnend af te sluiten, terwijl het derde team zeker de kansen die zij hebben gehad op een gelijkspel, niet wisten te benutten.

Op woensdag 21 september j.l. werden wij op de hoogte gebracht van het trieste overlijden van ons lid Dolf Spee. Nadat hij enkele weken daarvoor bij een ernstig auto ongeluk zwaar gewond was geraakt, bleek dat ondanks de verschillende operaties het niet mogelijk was om zijn leven verder te verlengen. Wij zullen Dolf herinneren als een enthousiast lid, waarbij gezelligheid een belangrijkere factor was dan de partij in winst om te zetten. Regelmatig kreeg ook ik zelf op humorachtige wijze opmerkingen van Dolf, de ras Amsterdammer en vooral Ajaxied om vooral scherp te blijven als voorzitter. Wij wensen allen die Dolf gekend hebben veel sterkte toe met dit grote verlies.

De afgelopen weken is het ook voor de kantinecommissie onder leiding van Mona een bijzonder drukke periode geweest. Zelfs een groep van z’n honderd mensen hebben onder het genot van een hapje en een drankje genoten van een leuke boule ervaring. Dank aan de vele vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt. Terwijl ik niet veel later ook nog eens een vrolijke penningmeester voorbij zag lopen !!

Rest mij te vermelden dat ik een ieder lid met ziek en zeer veel sterkte toewens en dat na het sneuvelen van een grote Led-lamp in de hal, Id – Light geheel gratis voor een nieuw exemplaar heeft gezorgd.

Thomas

Van de secretaris

Beste boules-vrienden, 

Jullie hebben ongetwijfeld al in de krant gelezen over het gebied Oostrand en Thomas heeft er een stukje aan gewijd. Hierbij mijn verslag over de avond:
Op maandagavond 12 september is er een bijeenkomst om mee te denken over de ontwikkelingen in het gebied Oostrand, waar LMI gevestigd is.
De avond begint met een presentatie en uitleg wat de bedoeling is. Slogan: alleen samen lukt het. Het is van belang dat ieder zijn mening geeft, eigenaren, belanghebbenden, particulieren, verenigingen, enz.­­­­­­
Op verschillende tafels liggen tekeningen met ideeën voor de toekomst van het gebied. LMI is op iedere tekening aanwezig. Aanwezigen kunnen op de tekeningen groene stickertjes plakken op de onderwerpen die men belangrijk vindt en behouden moeten blijven. Een rood stickertje mag bij de plekken waar je b.v. nooit komt, die je niet belangrijk vindt of die wel weg mogen. Ook kan ieder z’n mening op een gele post-it (laten) schrijven en dan op de betreffende plek op de tekening plakken.

De onderwerpen zijn o.a.: Water; Groen en ecologie; Bereikbaarheid; Woningbehoefte; Geschiedenis
Er zijn b.v. voorbeelden over waterwegen door het gebied; fiets- en wandelroutes langs de dijk of door het gebied van noord naar zuid; verschillende bouwstijlen voor wonen en bedrijven; waar kan groen toegevoegd worden.

Zaken die naar voren komen:
– Dat de veiligheid qua verkeer belangrijk is. Nu al zijn er drukke toevoerwegen.
– Angst voor (hoge) appartementsgebouwen
– Behoefte aan bouwen voor jongeren, ouderen, Knarren hof.
– Meer voorzieningen voor de jeugd.
– Hoe wordt voorkomen dat er voor bv Amsterdammers gebouwd wordt – voorrang voor plaatselijke bewoners en werkenden.
– Wat betreft de geschiedenis, de identiteit en ontwikkeling zijn er geen suggesties naar voren gekomen.
– Qua recreatievoorzieningen komen er verrassend genoeg aanbevelingen om dit met de bestaande verenigingen uit te bouwen. Wel moet er meer voor jongeren gebeuren.

Ander onderwerp:
de statuten en wel met betrekking tot een continuïteitscommissie:
Op de ledenvergadering hebben jullie de aangepaste concept-statuten goedgekeurd. Daarna heb ik die naar een instantie gestuurd die ons erbij adviseert.
Daarvan kwam retour dat wij het artikel over het aanstellen van een continuïteitscommissie niet hebben opgenomen in nieuwe statuten. In de wet staat dat je als verenigingsbestuur zo’n commissie moet hebben als achterban voor het bestuur. Wij vonden dat we dit onderling konden regelen, maar dat is dus niet het geval.
We doen hierbij dus een oproep naar alle leden: wie wil er in zo’n commissie plaatsnemen? We zullen je op de hoogte brengen en houden van alle zaken die er spelen en zullen samen in de praktijk moeten leren hoe het loopt.

Met vriendelijke groet, 
Joke Duim

Van de Penningmeester

De planning was deze maand de zonnepanelen te plaatsen, omdat de midweek op dezelfde dag is hebben we besloten de plaatsing te verschuiven naar 16 en 17 november.

We hebben van Langedijk Actief, Actief Sport & Events de toezegging van € 5000.= voor het verduurzamen door middel van zonnepanelen. Denice van Appeldoorn heeft ons op deze mogelijkheid gewezen, met alle dank daarvoor.

De maand september heeft een recordomzet gegenereerd doordat de midweek en een familiedag weer heeft plaatsgevonden, daarnaast zijn er diverse clinics geweest zowel grote als kleine.
Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt, met name de kantine commissie die organisatorisch heel veel voorbereidingstijd en inspanning nodig heeft gehad. Ook dat mag wel eens onder de aandacht gebracht worden.

Van de Ledenadministratie

Deze maand is plotseling en onder vervelende omstandigheden Dolf Spee overleden. We zullen hem missen.

Mutaties;
Wietse Visser heeft zijn lidmaatschap opgezegd vanwege zijn slepende ziekte.

We mogen ook nieuwe leden verwelkomen:
Joke Bestevaar,
Erik Urban
Eugéne Farez en nog twee anderen hebben inschrijfformulieren ontvangen.

Verjaardagen:
September:
3  Mary Peperkoorn 
6  Martien Schouten 
10 Nel de Waal-Rosier 
11 Ineke de Vries 
23 Annet Ursem 

Oktober:
9  Will Mann 
11 Mariska Wit 
13 Co Ursem 
14 Peter Westgeest 
22 Erik van der Sluys 
26 Jan Willem Kostelijk 
29 Marja Stins 
30 Piet Berkhout 
30 André Tijm 

Van de kantine commissie

Wat hebben we een prachtige zomer achter de rug. En wat was het druk met clinics en toernooien!!!

Veel toernooien en clinics betekent dat er vaak een beroep moet worden gedaan op de leden. We worden allemaal een dagje ouder dus dat valt soms niet mee maar gelukkig hebben we het gered!
Misschien kunnen de “jongere” leden en leden die nog niet zo lang lid zijn en nog niet zo actief zijn in het vrijwilligerswerk, eens kijken of zij ook eens een kantinedienst op zich willen nemen en willen helpen bij een clinic.

We moeten allemaal eens gaan nadenken over de toekomst want zonder vrijwilligers kan de club niet bestaan. We hebben de inkomsten van de toernooien en de clinics heel hard nodig!!
Heeft iemand dus ideeën hiervoor; wij willen ze graag horen.

Voor de Midweektoernooien hebben we Ed bereid gevonden om elke maand de kantine te bemannen. Bij de vorige midweek hebben jullie al kennis met hem kunnen maken. ’s Morgens van 08.30 uur kan Ed wel wat hulp gebruiken dus dan komt iemand hem volgens rooster helpen en kan gewoon om 10.00 uur mee gaan spelen. Om 12 uur komen dan 2 leden Ed assisteren in de keuken. De keuken sluit dan om uiterlijk 17.00 uur. Elders vinden jullie het rooster zodat je er alvast rekening mee kunt houden in je agenda!

De maanden augustus en september waren hectisch!

12 Kleinere en grotere en hele grote clinics, de familiedag en het Midweektoernooi.

De familiedag was weer een groot succes! Dank aan Annemarie voor de organisatie!

Op 16 september was er een grote clinic. In korte tijd gingen er ruim 80 personen boulen en aansluitend was er een BBQ. Dit vraagt veel organisatie en vrijwilligers, Maar het is gelukt! Iedereen ging met een goed gevulde buik weer naar huis. Dank aan alle vrijwilligers. Niet alleen aan de mensen die op de baan begeleiden maar ook aan de mensen die zowel thuis als op de club aan de voorbereidingen werken. Denk aan de sate……. Dat komt niet aanwandelen maar wordt ingekocht, gesneden, gemarineerd, aan een stok geregen en gebakken. En de grillplaten worden ook niet vanzelf schoon! Dat gebeurt dan weer de dag erna.

Vrijwilligers moeten ook worden benaderd dus dat vraagt menig telefoontje. Niet altijd makkelijk want iedereen heeft het druk! Maar ook dat is weer gelukt.
Bestellingen moeten worden geplaatst en veel dingen worden in de supermarkt gehaald. Ook dat moet gebeuren!

Een van de gasten vroeg mij of we dit allemaal vrijwillig deden want ze zag zo’n hoog “grijsgehalte”. Ja, zei ik, allemaal vrijwilligers. Nou zei ze;” Echt een Westfriese mentaliteit, niet zeuren maar gewoon doorzetten. Petje af “. Ik ben het helemaal met haar eens want we mogen trots zijn op onze club!Iedereen hartelijk dank voor hun inzet!!

Enne…. mocht je eens willen helpen; geef je op bij:
Klaas Meijn als je eens kantinedienst wilt draaien
Janny Boerhoop als je wilt helpen op de baan
Mona Ursem als je wilt helpen bij een clinic

We hopen op veel reacties!

Rooster kantinedienst midweektoernooien

12-okt08:30 tot 10:00Diana Kardijk
12-okt12:00 tot 17:00 uurAnnemiek en Thomas Buiter
9-nov08:30 tot 10:00Maarten Beneker
9-nov12:00 tot 17:00Ria van der Gragt en Nel de Waal
14-dec08:30 tot 17:00Piet Berkhout
14-dec12:00 tot 17:00Cathy Thielsch en Sandra de Waal
11-jan 202308:30 tot 10:00Kees Molenaar
11-jan 202312:00 tot 17:00Agaath Jol en Thea Strijbis
8-feb 202308:30 tot 10:00Herman Soppe
8-feb 202312:00 tot 17:00Wieb Duim en Marion Smit
8-mrt 202308:30 tot 10:00Karin Vrijer
8-mrt 202312:00 tot 17:00Ans vd Heijden en Marja Stins
12-apr 202308:30 tot 10:00Anneke Wiedijk
12-apr 202312:00 tot 17:00Peter de Jong en Gerard de Waal
10-mei 202308:30 tot 10:00Piet Zuurbier
10-mei 202312:00 tot 17:00Sandra Vrijhoef en Ans Severijnse
14-jun 202308:30 tot 10:00Afra Pater
14-jun 202312:00 tot 17:00Mary Pepperkorn en Jose Hermans
juli 202308:30 tot 10:00Martien Schouten
12:00 tot 17:00Will Mann en Klaas Meijn
aug 202308:30 tot 10:00Jan Wiedijk
12:00 tot 17:00Ans de Lange en Gerda Zuurbier
sept 202308:30 tot 10:00Mona Ursem
12:00 tot 17:00Co Ursem en Joke Duim

De datums in juli, augustus en september 2022 zijn nog niet bekend maar dat komt in de loop van het jaar wel goed.
Als jullie op de ingedeelde datum niet kunnen mogen jullie uiteraard ruilen met iemand anders.
Dat mogen jullie zelf regelen!
Ed is dus elke maand aanwezig van 08.30 tot ongeveer 17.30. Hij geeft wel aan wat jullie taak is die dag. Succes allemaal!

Overzicht kantinediensten

DatumDagNaamActiviteit
27/09/22DinsdagThomas Buiter
29/09/22DonderdagJoke Duim
04/10/22DinsdagJoop Kuiper
06/10/22DonderdagPeter de JongEurotoernooi
11/10/22DinsdagKees Molenaar
13/10/22DonderdagKlaas Meijn
18/10/22DinsdagAgaath Jol
20/10/22DonderdagMaarten Beneker
25/10/22DinsdagPiet Berkhout
27/10/22DonderdagRichard de Jong
 

DatumDagVanWeekNaamActiviteit
20-10-22DonderdagMaarten Beneker
25-10-22DinsdagPiet Berkhout
27-10-22DonderdagRichard de Jong
01-11-22DinsdagThea Strijbis
03-11-22DonderdagJoke DuimEurotoernooi
08-11-22DinsdagAnnemarie Bruin
10-11-22DonderdagJan Willem Kostelijk
15-11-22DinsdagThomas Buiter
17-11-22DonderdagPeter de Jong
22-11-22DinsdagJoop Kuiper
24-11-22DonderdagPiet Berkhout
29-11-22DinsdagKlaas Meijn
01-12-22DonderdagMona UrsemEurotoernooi
06-12-22DinsdagKees Molenaar
08-12-22DonderdagMaarten Beneker
13-12-22DinsdagAgaath Jol
15-12-22DonderdagJoke Duim
20-12-22DinsdagRichard de Jong
22-12-22DonderdagJan Willem Kostelijk
27-12-22DinsdagAnnemarie Bruin
29-12-22DonderdagPeter de Jong
 

Klaverjassen
Beste L.M.I. leden,

Vanaf vrijdag 21 oktober gaan onder leiding van Jopie en Sam de klaverjasdrives weer van start.
In totaal worden deze zes keer georganiseerd.
De data zijn: 21 oktober, 18 november, 16 december en in 2023 20 januari, 17 februari en 17 maart. Het zou heel mooi zijn als  minimaal 20 teams zich zouden opgeven, dan wordt er op tien tafels gespeeld.

Opgeven kan op de inschrijflijst in de sportkantine, bij Sam en Jopie telefoonnummer 0226-312151 en bij rfl.dejong@quicknet.nl.

Op de bijgesloten flyer kunnen jullie meer informatie lezen.

Tot vrijdag 21 oktober. 

Groetjes Jopie en Sam

Uitwisseling 8 oktober

Beste boulesvrienden,

In het weekend van 8 en 9 oktober a.s. verblijven een aantal buitenlandse petanquespelers in onze regio. Op 9 oktober spelen zij mee met het Celeritas Open in Alkmaar.

Ons is gevraagd door Jos Bunel, de initiator van dit bouleweekend, om voor deze Duitse gasten op 8 oktober op ons terrein aangevuld met Les Mille Îles leden een toernooitje te organiseren. Daarbij wordt gedacht aan een Eurotoernooi, waarbij de teams gevormd worden door een mix van de buitenlandse gasten met onze leden.
Indien jullie mee willen doen aan deze middag, willen wij jullie vragen om dit aan ons, Thomas of Richard, door te geven. Verder wordt er in de sportkantine een intekenlijst opgehangen.
In afwachting van jullie antwoord groeten wij jullie.

Thomas Buiter, tbuiter@quicknet.nl , telefoonnummer 0680097159
Richard de Jong, rfl.dejong@quicknet.nl, telefoonnummer 0624767124

Familiedag

Hier nog wat foto’s van de geslaagde familie dag bij deze aan iedereen die er aan meegewerkt hebben bedankt en tot over 2 jaar. (klik op de foto of hier)

 

Tegelroute

Officiële opening van de tegelroute op 27 oktober 10.15 op het Havenplein in Broek op Langedijk.
De projectgroep is de hele zomer heel druk in de weer geweest met het begeleiden van heel veel organisaties bij het maken van hun tegels. Maar liefst ruim 50 Dijk en Waardse verenigingen en stichtingen doen mee! Dat betekent dat we dit najaar veel tegels kunnen gaan bewonderen op de 3 wandelroutes.

Op
27 oktober om 10.15  uur zal de burgemeester van Dijk en Waard M. Poorter op het Havenplein in Broek op Langedijk de tegelroutes openen met de onthulling van de 1e tegel met daarop een door hem zelf ingesproken filmpje. Een definitieve uitnodiging met het programma kun je begin oktober tegemoet zien.

Kijk ook een op https://routeonsdijkenwaard.jouwweb.nl/wandel-je-mee voor meer informatie over de wandelroutes.

__________________________________________

Om foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.

Van de leden

Hier kunt u uw bijdrage leveren, inleveren bij Frank, Joke, Richard of Joop.

SPONSERING BUITENBANEN

Beste L.M.I. leden,

Het zal jullie niet zijn ontgaan dat de buitenbaan nummers er anders uitzien.
De hoop is dat er 32 leden een baan gaan sponseren, tot nu toe zijn er 21 aanmeldingen en natuurlijk hopen wij dat alle 32 bordjes gesponsord worden. Er zijn dus nog 11 banen beschikbaar, hoe mooi zou het zijn als deze dit jaar nog sponsors krijgen. Het is ook mogelijk om b.v. je website of firmanaam erbij te vermelden.

Als jullie belangstelling hebben dan kun je contact opnemen met mij.
Het doel is de club wat extra inkomen te geven.
De kosten bedragen eenmalig € 50,00. En daarna € 25,00 per jaar.

Contactpersoon: Wieb Duim, telefoonnr.: 0226-314819 of mij aanspreken kan natuurlijk ook.

Groetjes, Wieb

__________________________________________

Om foto’s en filmpjes te bekijken van het Midweektoernooi oktober 2022; klik hier.

__________________________________________

Om foto’s en filmpjes te bekijken; klik hier.